6 Ocak 2006

Bazen, Odunluk Sınırlarını Zorluyoruz.

Bir kadın sevdiği erkeği neden kıskanır?
Çünkü varlığına değer verilmemiş olması onda aşağlanmışlık hissini uyandırır. Onun güzelliğini görmezlikten gelmeniz yapacağınız en büyük yanlıştır diyebilirim ve bu bir kadının dünyasında hakaret olarak algılanır.

Böyle bir gurur incinmesini önlemek isteyenkadın, bilinçaltındaki kıskançlık duygusunu ön plana çıkartır. Kimi zaman kadınlar erkeklere nazaran histerik düzeyde kıskançlık hissiyatı içersinde olurlar. Ve bir çok ilişki böylesi tartışmalarla alevlenip kısa zamanda kül olmuşdur. Kadınlardaki kıskançlık krizlerinin tedavisi yok değildir! Bir erkek olarak kadının ruhuna hitap edebileceğiniz bir kaç güzel söz, onları dünyanın en mutlu insanı haline getirebilir ve olup biten herşeyi unutturabilir.

Resim: Bazen, Odunluk Sınırlarını Zorluyoruz.Bir erkek sevdiği kadını neden kıskanır?
Çünkü erkeğin doğasında olan otoriteyi ve gücü çiyneyerek onun iktidarına karşı gelmiş onu bu küçümsemeyle rencide etmişsinizdir. Erkekler sevdiği kadına karşı bir sahiplenme güdüsüyle yaklaşırşar ve kıskançlık konusunda daha mülayim gibi görünseler de asla affetmezler. Erkeklerin doğasında kadınlar arasındada olduğu gibi rekabet yokdur! Bu bilinç bir erkeği sahip olduğu şeyi paylaşma konusunda; tanınamayacak bi insan haline getirebilir. Giyim kuşamınızdaki bi dekolteden duyduğu rahatsızlığı size söyleyemese bile, bunu onun huzursuz ve agresif kıskançlık triplerinden açıkca anlayabilirsiniz.

Herşeyin sonunda şuna dikkat çekeyim; şöyle bi sorunumuz var dostlar. Bu her iki taraf için de geçerli bir durum. Bazen odunluk sınırlarını zorluyoruz ve karşımızdaki insanın özde çok masumane olan tutum ve davranışlarını işimize geldiği gibi anlayarak sevdiğimiz insana hayatı zehir zıkkım ediyoruz, demi!?

1 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Bu posta, Kâzım Mızrak'ın www.mizrak.blogspot.com adresindeki, 02 Haziran 2005 Perşembe tarihli yazısıdır.

Lütfen Bilginize !

6 Ocak 2006 02:03  

Yorum Gönder