2 Ocak 2006

Gaziantep Üniversitesi Web Sayfası ve Fıstık Ağacı

Resim: Gaziantep Üniversitesi Web Sayfası!Yıllar önce bu üniversitenin fizik mühendisliği bölümünde öğrenciydim. Lakin sonradan yollarımız ayrıldı; 3 yıl boyunca kümülatif yapamayınca başarısızlık yüzünden okulla ilişiğim kesildi. Az önce üniversitenin web sayfasını tıkladım. Sitenin sol üst köşesine kocaman bir Antep Fıstığı resmi yerleştirmişler.

Bu mubarek meyve, bir ağaçta yetişir. Dalında tazeyken böyle pembemsi kırmızı bir renkte görünür; olgunlaşmasıyla beraber kabuklu bir yemiş halini alır.

Fıstık demişken, meselemiz Antep Fıstığı değil şimdi!

Sen koskoca bir üniversitesin, kalkıp turizm işlerine mi merak saldın ey güzel üniversitem! Hadi antep fıstığını çok seversiniz, hadi bahçelerinizde dönüm dönüm fıstık ağacı var; ama sen bi mühendislik fakültesisin ya!

Eğer şehir için bir güzellik yapalım deniliyorsa, ayrı bir sayfa hazırlanarak Antep Fıstığının tarihi geçmişi anlatılabilir.

Ancak bu şekilde; sayfanın baş köşesine yerleştirilen bir Fıstık resmi ile, mühendis yetiştiren bir üniversiteyi komik duruma düşürüyorsunuz.

Bana göre; Antep Fıstığı yerine, oraya endüstriyel makine parçalarından oluşan bir sistemin resmini yerleştirmeniz daha bilinçli bir yaklaşım oludurdu...

3 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Aslinda fistik olayinin cok da yalnis olmadigini dusunuyorum, sonucta ismini sehirden almis bir universite ve ister istemez, sehirle ozdeslesmis bisiye yer verecektir web sayfasinin designinda, oyle degilmi?

3 Ocak 2006 07:41  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Kişisel düşüncenizi paylaşmış olduğunuz için teşekkür ederim. Farklı fikirlerin olması normal. Üstelik farklı bakış acılarının olması, iyiyi ve güzele ulaşılması konusunda bir gereksinimdir.

Ben yine de, mühendis yetiştiren bir üniversitenin web sayfasında böyle bir manzaranın olmaması taraftarıyım.

Bu tür konular benim ilgi alanıma girer; esas branşım Tasarım ve Konstrüksiyon (Karabük Tek.Eğ.Fak. İkinci Sınıf). Anlayacağınız gibi işimiz makineler üzerine, ancak gördüğüm ya da duyduğum herşeyde bir intizam, düzen, arıyor gözlerim; huy işte :)

Sevgiyle kalınız...

3 Ocak 2006 16:11  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

"...ancak gördüğüm ya da duyduğum herşeyde bir intizam, düzen, arıyor gözlerim..."

Yukarda görüldüğü gibi son cümlede bir anlatım bozukluğu olmuş :-/

Son kelime olan "gözlerim" bir duyu organı olan gözü anlatmakta. Ancak cümlenin başında "duymak" fiilini de kullanmışım.

Göz duymak için değil görmek içindir.

Anlatım bozukluğunu "gözlerim" kelimesini cümleden çıkartarak aşağıdaki gibi düzeltelim:

Anlayacağınız gibi işimiz makineler üzerine, ancak gördüğüm ya da duyduğum herşeyde bir intizam, düzen, arıyorum; huy işte :)

3 Ocak 2006 23:54  

Yorum Gönder