9 Ağustos 2005

Maddesel Varoluşumun Rastlantı Olması İmkansızdır

Ucunu başını göremediğimiz bir kainatdayız, öncesinden bi haber olduğumuz bir patlamayla (BigBang) evren varoluş kazanıyor.

Momentum denilen maddenin hareket kazanmasından doğan kuvvetler prensibine göre (P=mv); bir patlamada merkezden dağılan parçalar, içten dışa doğru yönelmiş bir doğru halinde dağılım gösterir. Altını çiziyorum, doğru halinde dağılım gösterir; eğri değil.

Eğer BingBang olayında; patlamada dışa saçılan maddelerin eğrisel bir yörünge çizmiş olabilecekleri iddaa edilecek olursa: Bunu iddaa edecek olan zeka sahipleri patlayıp yok olmuş olan Merkez Çekirdekden başka hangi Kütlesel Çekim Gücünün bu etkiye sebep olmuş olabileceğini de açıklamak durumunda kalırlar.

Eğrisel dönüş hareketlerinin olabilmesi için; BigBang in yaşandığı çekirdekden başka maddesel bir öğenin varlığı da kabul edilecek olursa, o varlıktan başka varlıkların olduğu da iddaa edilebilir.

Eğer tek bir çekirdek vardı deniliyorsa, patlamanın ardından eğrisel saçılmanın yaşanması imkansızdır. Nasıl saçılır peki, tabiki doğrusal!

Doğrusal saçılmanın yaşanmış olmasına rağmen evrendeki tüm gezegen ve yıldızlar sistemli bir dönüş halindedirler. Bu dönüşün, çekirdeksel bir patlamanın ardından oluşması imkansızdır.

Ama saçılan paçaların birbirleri arasındaki kütlesel çekim kuvvetleri bu dönüşlerin başlamasına sebep olmuş olabilir.

BingBang Teorisi'nin bu adımı çürütülemiyor! Burada takıldım :(

0 Yorum:

Yorum Gönder