1 Ağustos 2005

Globalleşen Dünyada Barış Namlunun Ağzında

Mustafa Kemal Atatürk önemli bir gündem konusudur Türkiye'de. Hemen hemen her kesim onun ismini kullanarak üzerinden rant sağlamaya çabalar. Ben de bu konuda birşeyler karalamak isterim, lakin şimdi değil; daha okumam gereken çok kitap var.

Dilin ucuna her geleni yazarsam, Tarih Bilimi bunun hesabını bana sorar. Yazmayacaz dediysek köşede oturup olup biteni de armut gibi izleyecek değiliz!

Mustafa Kemal "İstikbal Göklerdedir", "Ey Türk Gençliği...", "Elbet Benim Naçiz Vücudum..." şeklindeki vecizelere imza atan kişidir!

Gündemde tartışılan konu, son Padişah Vahdettin'in hain olup olmadığı.

19 Mayıs 1919'da Samsun şehrine ayak basan bir insanı Süpermen edasıyla körpe beyinlere anlatan kimi tarihciler; Cumhuriyeti korumak yolunda birşeyler yaptıklarını mı sanıyorlar acaba!

"Çaresiz ve sefildik"; "çürümüş Osmanlı İmparatorluğu son dönemlerini yaşıyordu", "bir güneş doğdu Samsundan"; "yaşasın 23 Nisan kahrolsun vatanı satan Vahdettin!"

Eline ezberlemesi için bir şiir tutuşturulan küçük kız çocuğu atalarına sövsün, bizim Cumhuriyetci aydınlar da sütten çıkmış ak kaşık gibi masum ayaklarında güya Mustafa Kemal'e ağlasınlar.

Ben de aptalım, 600 yıllık Osmanlı'ya düşman olucam; bizi bu savaşa sokan sizsiniz diye.

Birileri Türk Parlementerlere siz Osmanlı'dan özgürlüğünüzü kazandınız düşüncesini sindirtmeye çalışırken, ben elimde dondurma "Aşkımla Erirmisin" diye şiirler okuyacağım!?

Ermeni Meselesi her Mayıs burnumuzun dibine getirilir.

Bu kokmuş yemeyi soğutup soğutup önümüze getiren Ermeni Devleti midir? Böyle düşünenler çok! Yeni nesillerde Osmanlı'da "Millet-i Sadıka" diye anılan Ermenilere karşı hışımla bir düşmanlık var.

Bu millet Birinci Dünya Savaşında Osmanlıyı arkasından vurarak Katliyamları gerçekleştiren milletin ta kendisidir. Günümüz düşmanlığının sebebi bu değil elbetde. Yüz yılın ardından hala Katliam yaptınız diye ciyak ciyak bağıran kimi kendini ve tarihini bilmezleri artık hazmedemiyor bu topraklar!

Doğuda arapları size özgürlük getiriyoruz diye kandıran İtilaf Devletleri, aynı oyunları özgürlük müjdelerinde bulunarak ellerine silah verdikleri Ermeniler'e yaptılar. Batmayan Güneş haline gelmiş batılı güçler için bu hesaplar ilk değildir tabi!

Doğuda yaşanan üstde kalma savaşında gaye açık ve netti: İmparatorluğun Savaşma Gücünü dağıtmak!

Ermeni meselesini Avrupada, Amerikada Parlementolara sokan şahsiyetler çok mu Hümanistlerdir?!

Bu insan aşkıyla yanıp tutuşan; sözüm ona onca kitap okuyup tahsil görmüş; makam sahibi olmuş adamlar, burunlarının dibinde Bosna'da yaşanan savaşa seyirci kaldılar! Bir halkın katliyamına göz yumdular.

"Biz terörist" arıyoruz bahanesiyle, koskoca Afganistan'ı delikli kürke çevirdiler. Kabil hala asker kaynıyor; böyle bir barışı sıcak yatağında yatan New York halkı yaşamak istermiydi acaba?

Çeçenistanın özgürlük mücadelesini terörizim olarak gören Medeni Batı; istiklal savaşında aynı toprağa kanını akıtan iki toplumu birbirine düşman eden PKK terörünü kutsallaştırıp, Doğu Anadoluda iktidar savaşlarının yaşanmasını suskunlukla izledi!

Filistin, Irak kan gölüne dönmüş; kimin umurunda! Sistem işliyor ve büyük güç kendisini korumak için rakiplerini çil yavrusu gibi dağıtıyor.

Parolamız Globalizm; tek dilde, tek parada, tek dinde birleşme.

Tarih tekerrürden ibaret demişdi birisi, sakın korkmayın Şahin Amerika size özgürlüğünüzü getirecek!

Düşündükçe,
Kazım Mızrak

2 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

1 - Ben tarihçi değil bir düşünürüm. Bu bakımdan mevzu olan konuların gerçekliğini araştırmanız önemle tavsiye olunur.

2 - Tarih konusunda bilgisine, gözlem konusunda yeteneğine güvenmeyenlerin bu yazıyı okumaları onların yanlış şekilde yönlenmelerine yol açabilir.

3 - Yorum yapmayı düşünenler, düşüncelerini edepli ve ölçülü bir şekilde dile getirsinler lütfen.

NOT Sorun ve problemlerimizi düşünerek, konuşarak halledelim; savaşarak değil!

2 Ağustos 2005 00:00  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Düzeltme,

"Bu kokmuş yemeyi *soğutup soğutup önümüze getiren Ermeni Devleti..."

*Yukarıdaki cümlede geçen soğutup soğutup ikilemesi ısıtıp ısıtıp şeklinde yazılmalıydı.

Bilginize !

2 Ağustos 2005 00:51  

Yorum Gönder