4 Şubat 2006

Tanrı Nerede ???

Cevaplanması gereken mühim bir soru.

Gerçekten mühim bir soru, cevabı bizi hangi tarafta olmamız gerektiğini belirlemede işimizi kolaylaştıracak. Belki de cevaba ulaşmamız bizi bir Materyalist yapıcak, kim bilebilir ki?!

Tek Tanrı inancını benimsiyor olan dinler, Tanrının kainat ötesinde bir varlık olduğunu iddaa eder. Oysa Tanrı bulutların üzerine konuşlanmış bir obje değildir kanımca. Eğer öyle bir varlık ise, o bulutların üzerinde işi nedir; ne ile meşgul olur orada?

İnanıyorum ki öyle bir Tanrı objesi yoktur, İlahi dinlerin ortaya koymuş olduğu böylesi bir inanç sistemi, haklı olarak Ateistler tarafından da idrak edilememektedir.

İlahi dinler ile Ateist zihniyetin birbirlerini anlayamıyor olmaları, ve de birbirlerine muhalif olmaları ancak ve ancak her iki tarafın da yanlış bir yolda olmalarından kaynaklıdır.

Ateistler Müslümanları anlamıyorlar, sonra da Tanrı yoktur diyorlar.

Esasen Ateistlerin itirazda bulundukları, İlahi dinlerde ortaya konan Tanrı inancına dairdir. Eksik kaldıkları taraf ise varoluşlarını açıklıyamıyor olmalarıdır.

Ateistlerin, varoluşlarının gerek bir tesadüf ve gerekse maddeye bağlı olan evrim süreçleri ile gerçekleştiği iddaası; İlahi bir dine inanan kimselerce anlaşılamamakta ve doğal olarak kabul görmemektedir.

Albert Einstein'a ait olan E=mc² formülüne dikkat kesilelim. Bu formül, esasen kainattaki her bir varlığın özde yalnızca bir tür enerji olduğunu ortaya koymaktadır.

Akli olarak Materyalizm burada bitiyor.

Zaten onların inat ettikleri nokta, Müslümanların izah ettikleri Tanrının bir türlü anlaşılabilir olmamasıdır. Hem, Müslümanların izah ettikleri gibi bir Tanrı da yoktur zaten, Materyalistler de Müslümanların gerçekte olmayan bir Tanrının varlığına inanmaları düşüncesine itiraz etmekteler.

Neticede vardığım çıkarım şu oldu. Bugün ne Ateistler, ne de Müslümanlar doğru olduğu şekilde bir varoluş inancına sahiplerdir.

Doğru olan bir üçüncü kapı var olsa gerek.

Artık şu içinde bulunmuş olduğumuz kısır döngünün içinden çıkalım. Teist - Ateist kavgasını bitirelim. Zaman gerçekten de aleyhimize işliyor, bu işe herkesin anlayabileceği bir halde gerçekci bir çözüm bulalım...

Özgür Düşünce,
Kâzım Mızrak


Önemli Bir Açıklama: Yazıyı eğer buraya kadar okuduysanız, şunun da farkında olun: Burada size böyle ya da şöyle inanın denilmiyor, ben böyle düşünüyor böyle inanıyorum deniliyor. Kafandanızın içindeki aklı kullanın ve siz de hangi inancı doğru buluyorsanız öyle inanın.

8 Yorum:

Blogger Unknown dedi ki...

İLGİNÇ Bİ YAZI AMA GERÇEK ŞU Kİ:BİZ BEYNİMİZİN SADECE %2 YA DA %3 KULLANIYORUZ.VE BAZI KONULARDA ÇIKMAZA GİRMEMİZ ÇOK NORMAL.MESELA ALLAH'IN NERDE OLDUĞU VE ONU GÖREMEMİZ KONUSUNDA.FARZEDİN Kİ 30KG LIK Bİ HASSAS TARTI VAR BİZ BU TARTIYA 20KG LUK Bİ ŞEY KOYSAK TARTI BİZE 20KG GÖSTERİR.30KG KOYARSAK 30KG GÖSTERİR.AMA BİZ BU TARTIYA 40KG KOYARSAK NE OLUR?YİNE 30 KİLOYU GÖSTERİR.DEMEM O Kİ:BİZ BEYNİMİZİN KÜÇÜK Bİ BÖLÜMÜNÜ KULLANIYORUZ KAPASİTEMİZİ AŞAN KONULARI ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ TIPKI TARTININ 30 KG GÖSTERMESİ GİBİ...

18 Temmuz 2007 18:26  
Blogger sehadet dedi ki...

Tanrı ALLAHsızlarla!..
ALLAH ise RAB ise Kendisiyle olanlarladır...

10 Kasım 2008 01:11  
Anonymous Adsız dedi ki...

Dinler insanlara itaat etmeyi ogretirler ve toplum huzurunu saglarlar. Tanriyi da ulasilmasi zor yerlere koyarlar ki insanlar bulup kendileri icin cizilen karakteri sekteye ugratmasinlar. Hepimiz bir gercegin parcasiyiz. Hepimiz ayni yaratilmistan geliyoruz ama kimse kardes olmamizi istemiyor ve beraber dostca yasamamizi. Cunku o zaman birileri bu isten rant saglayamaz. Birileri insanlari yonetemez. Birileri bircoklarindan faydalanamaz. Bizler bir butunun parcalariyiz. Hepimiz varolusun tek nedeniyiz. Kardesligimiz kaderimiz. Inanclarimiz ihtiyaclarimiz. Dusmanlarimiz bize ogretilenler. Oysa tek gereken bizi yaratan yuce varliga tesekkur etmek ve aklimiz yettigince iyi olmak. Iyilik evrenseldir. Tek bir mutlak iyilik vardir. Sapanlar da daha buyuk bir guc tarafindan, ama tanri ama insan olsun, mutlaka cevaplarini alacaklardir. Gucunuz yettigince adil olun ve adaleti saglayin. Sizin gucunuzun yetmedigi yerde gucu yeten biri mutlaka olacaktir...

22 Aralık 2008 01:40  
Blogger sehadet dedi ki...

'Sapanlar da daha buyuk bir guc tarafindan, ama tanri ama insan olsun, mutlaka cevaplarini alacaklardir.' burada sapan olarak Tanrı diye adlandırdığınız Rab'den mi bahsediyorsunuz ve insanlardan?

7 Temmuz 2009 19:05  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Şehadet

Bu yorumu ben yazmadım Şehadet, yazan ise kim bilmiyorum.

Yorum yazarı; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demek istemiş olabilir diye düşünüyorum.

Bir vesile, siteye bıraktığın yorum ve eleştirilerin için de teşekkür ederim.

7 Temmuz 2009 20:25  
Blogger sehadet dedi ki...

Ben zaten size sormamıştım Kazım Mızrak gene de sağolasınız

12 Temmuz 2009 19:35  
Blogger sehadet dedi ki...

Rica ederim...

12 Temmuz 2009 19:38  
Anonymous Adsız dedi ki...

tanrı varsa vardır yoksa yoktur kime ne.k.m karışabilirki.o;isterse vardır der. isterse yoktur sizi ilgilendirmez der. kime ne?

12 Ekim 2010 15:45  

Yorum Gönder