30 Ocak 2006

Dünyanın en başarılısı değilim ama en kötü kalpli olanı benim! Bundan şüphe duyanlarınız olabilir, dalga geçiyor bu diyenleriniz de!

Bakın, kötü bir insan olduğumu söyleyerek ne denli dürüst davranıyorum size, işte o denli kötüyüm; beni iyi kapli bir insan olarak düşünmenizi sağlayabilecek kadar...

4 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Ben kötüyüm ironisi öyle bereketli bir ifadedir ki, kullanan kimseyi bir süre sonra çevresindeki en güvenilir insanlardan birisi haline getirebilir.

Ayrıca, aslında iyi ama söyleyemiyor şeklinde arkanızdan sık sık olumlu dedikodunuz yapılır.

Toplum içerisnde kötü bir insan olduğunuzu söylemeniz, ben çok iyi bir insanım söylevi gibi yalancılık şeklinde algılanmaz asla...

Tabi ki size nasıl bir kimse olduğunuz sual edilirse, haliyeti ruhiyenizden bahsetme nezaketini göstermeyi unutmayınız.

Aksi halde çenesi düşük bir kimse olarak tanınmanız kuvvetli muhtemeldir.

30 Ocak 2006 04:31  
Blogger un4tunately dedi ki...

ama bence herkesin yanında böyle denmemeli.. nezaketin, mutevazılığında yeri varmış.. birebir şahit oldum.. ortamdaki insanlarla ilişkiniz normal ya da daha iyi ise böyle bir cümle kurmakta zarar yok.. ama eğer aralarında size karşı az da olsa haset duyanlar varsa, bence böyle birşey söylenmemeli.. böyle durumlarda sizin nezaket & mutevazılığınız ya da buna açık sözlülüğünüz, adı her neyse, karşınızdakinin kıskançlık derecesini daha da arttırabilir sanki..? ya da size her fırsatta çamur atmaya çalışan bu insanların eline koz vererek, kendinizden önce onlara kötülük yapmış olursunuz..

zırvalamış da olabilirim tabi.. :)

1 Şubat 2006 02:07  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Unfortunately

Ömrümde böyle zırva dolu bir yazı okumamıştım, her yanı dökülüyor,
de mi ama?!

:-)

Gülümsemiş,
Kâzım Mızrak

1 Şubat 2006 02:32  
Blogger un4tunately dedi ki...

de :)

1 Şubat 2006 23:47  

Yorum Gönder