26 Haziran 2009

Nefs Tasfiyesi

Nefs %100 afetlerle doludur.

Afetler Allah'ın emirlerini yerine getirmek istemeyen, yasaklarını işlemek isteyen bir yapıdadırlar. Onları nefs tezkiyesiyle, yarı yarıya Allah'ın emirlerini yerine getiren ve yasaklarını yarı yarıya işlemeyen bir noktaya getirmek mümkündür.

Nefs tezkiyesi afetlerin yarısını yok eder. Nefs tasfiyesi ise afetlerin hepsini yok eder. Tezkiye günde 3 ~ 4 saatlik bir zikirle sağlanabilir. Tasfiye ise ancak daimî zikirle mümkündür.

Allah'ın yarattığı vücut insanın emrine veriliyor.

İnsanlar Allah'ın sırf kendilerini mutluluğa ulaştırmak için emrettiği az zikir, çok zikir ve daimî zikre ulaşmak istemiyorlar. Allah'a ulaşmayı dahi dilemiyorlar. O zaman nefsleri onları giderek şeytanın köleleri yapıyor.

Bu kölelik arttıkça şeytanın emirleri daha üst seviyede yerine getiriliyor. Sonunda ise kişinin cehennemin en alt kademesi olan gayyâ kuyusuna gitmesine sebep olan, esfeli safilîne reddedilmeleri söz konusu oluyor.

Ama Allah'a ulaşmayı dileyenler ve sonra da mürşidlerine ulaşıp tâbî olarak, amilüssalihat (nefs tezkiyesi) yapmak suretiyle nefslerini önce tezkiye ve sonunda nefslerinin kalbini daimî zikirle tasfiye edenler için kesintisiz bir derecat kazanma yani kesintisiz ecir söz konusu olur.

Ey insan!

Sunulan bunca ilimden sonra, sana dîni tekzib ettiren yalanlatan nedir?

Alıntı .: Tîn Sûresi Kısmen Tefsiri .: Kurantefsiri.Com

Tezkiye: Temizleme, temize çıkarma.
Tasfiye: Saflaştırma, arındırma.
Esfelisâfilîn: Aşağıların en aşağısı.
Ecir: Ücret, karşılık.
Gayyâ: Cehennem kuyusu.

Zikir: Anma, Allah'ı daima hatırlama.

1 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Zikir derken okunması gerekenler vs nelerdir?

9 Eylül 2009 21:26  

Yorum Gönder