31 Mayıs 2007

Eyvah, Namaz !

Şu manzaraya bir bakın muhterem insanlar.. bir devlet okulunda öğrenciler namaz kılıyorlar, ne kadar da çağ dışı. İşte gençlerimiz böyle zehirleniyorlar, Atatürk 'ün kemikleri sızlıyordur.. . Bu yobazlığın üstesinden gelmeliyiz sevgili dostlar Mustafa Kemal 'in hedef gözterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız.

[ http://mizrak.web.tr/uploaded_images/namaz-758002.jpg ]

Namaz, ve Kur'an-ı Kerim ile toplum 'un beyni yıkanıyor.. irtica faaliyetlerine özendiriliyor. ilim ve bilim yuvası olan okullarımızda bu tür gericilik hareketlerine göz yummamalıyız. Sorumluların mutlaka cezalandırılması gerekmektedir.. Cumhuriyetin, ve Laik rejimin korunması bu karanlık güçlerin yok edilmesine bağlıdır.

Dipnot 1: Yazı içeriğinde geçen Atatürk kelimesi, Mustafa Kemal 'in şahsını imâ etmiyor. Gunümüz kemalist ideolojisinin, kendi uydurduğu bir ismi niteliyor! Nereye çekerseniz oraya uzayan bir Atatürkçü zihniyet var meydanda; bu zihnyetin Kemal Atatürk ile alakası da yok diye düşünüyorum.. kemalist geçinen tebâ, işine menfaatine geldiği gibi anlıyor ilke ve inkilapları.

Din düşmanlığı yapmak konusunda azim eden bu ideoloji odakları, kendilerini de Müslüman sanıyorlar. Şöyle bir ifade okudum geçenlerde; dinime küfreden, bari müslüman olsa.

Mevzu derin.. muhalif düşünceli arkadaşlar şimdi itiraz edecekler. Okul namaz kılmak yeri değildir diye. Bunu biz de biliyoruz.. ama, İslâmiyet 'i karalamak için bu haberi yorumlayıp milletin inanç değerlerine küfretmeye kalkarsanız işin rengi değişir. Bu işin adı habercilik değil, kepazelik olur.

Dipnot 2: Haberi bugünün Posta gazetesinde gördüm, bir de internet 'te
şu sayfada buldum.

8 Yorum:

Blogger suveyda dedi ki...

bunu eleştirenler çok oldu.
okulda namaz mı olurmuş yahu?
bu tür cümleleri sarfedebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama bir haber bu şekilde verilmez.hele hele ki her ana haber bülteninde tarafsız haber diye bas bas bağırırken bu şekilde yayın yapılmaz.
haberin içeriğini bir kenara bırakıyorum ki bu ayrı bir tartışma konusudur, bu haberin veriliş şekli iğrençti.hiçbir haber verme kitabına sığmayacak kadar kötüydü.

haberin içeriğine gelince, az mı gördük okul tuvaletlerinde, gizli kuytu köşelerde sigara içen, eroin çeken, hayatına son veren gençlerimizin hallerini.bunları içlerimiz acıya acıya canlı canlı izledik.
namaz kılıyorlar , ne kötülük var bunda.eroin içen gencecik insanlarımızı izlemek daha mı güzeldi.

insanlar o kadar tepkili, o kadar bağnaz, o kadar kin ve nefret dolu olmuş ki; biz vuralımda balta nereye gelirse gelsin düşüncesiyle hareket ediyorlar.o balta kalplere ve beyinlere geliyor.kendi çocuklarına geliyor.geleceklerini baltalıyorlar umurlarında bile değil.sırf öfkelerini kussunlar yetiyor o anlık.
bu konuda çok doluyum ama kalsın burda.
kimseyi bişeye inandırmaya çalışmıyoruz, bari bırakında sizden olmayan, sizin gibi düşünmeyen insanlara saygı gösterin.Bu gezegendeki oksijeni solumak herkesin hakkı.

Kazım bey, Allah sonumuzu hayretsin.bu gidişat gidişat değil.Ama şunuda biliyorum ki gece en karanlık olduğu bir anda sabaha en yakındır.

1 Haziran 2007 17:57  
Anonymous Adsız dedi ki...

kazım bey belki beni eleştirebilirsiniz ancak şunu söylemek istiyorum kimsenin dini inancına karşı değilim bilakis benim için okulda namaz kılınması sorun teşkil etmez hatta okula mescitte açılsın ancak yarın bir hristiyan demez mi sizin mescidiniz var bizde klise istiyoruz yarın yahudisi demez mi sizin kliseniz var bizde haham isteriz bu işin içinden cıkılmaz hal alır. bir sitede okuduğum yoruma göre bu uygulama italyada olmus azınlıkta olan müslümanlar duvarda asılı duran hacın yanına allah diye bir yazı astırmak istemişler tabii italyan hükümeti işin sonunun nereye varacagını bildiği için hacı duvardan kaldırmış buda buna benzer bir durum benim arkadaşlarım var namaz kılan ancak okulda değil okuldan sonra eve gidip kaza olarak bu çocuklarda böyle kılsa iyi olmazmı? neyse bu benim fikrim saygılar...

3 Haziran 2007 18:09  
Anonymous Adsız dedi ki...

Namaz müslümanım diyen her müminin günde 5 defa vaktinde yerine getirilmesi gereken bir ibadettir
"Vakit" ise namazın farzlarından biridir
Kaza namazı ise çok acil ve zorunlu hallerde kılınamayan vakit namazlarının müsait zamanda kılınmasıdır yani bir ruhsattır
Hergün ve her zaman kaza namazı olmaz ki ancak arada bir ve zorunlu hallerde olur
Kilise ve havralarda ibadet haftada bir gün cumartesi ve pazar günü yapılıyor
Hiçkimse de Cuma günü okullarda Cuma namazı kılınsın demiyor
Cem evindeki Cem ile de 5 vakit namaz kıyaslanmasın
Lütfen sapla saman birbirine karıştırılmasın
Lütfen mensubu olduğumuz başta kendi dinimizi ve diğer dinleri iyi bilelim ve ibadetlerin yerini zamanını ve dinleri birbirine karıştırmayalım
Ayrıca çocuklarımız satanist mi olsunlar yoksa eroinman mı?
Yoksa ne idüğü belirsiz yabancı inançların mı peşine gitsinler?
Bir inancı kaldırdınız mı yerine bişey konur
Müslüman Türk çocuğunun en doğal hakkı namaz kılmasıdır
Bunda garip olan hiçbirşey yoktur
Yarın çok geç olmadan ve Eyvah demeden Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım ve Onları namaz ve duadan dolayı kınamayalım bilakis teşvik ve tebrik edelim

4 Haziran 2007 09:23  
Blogger DR.AYTAC dedi ki...

17 haziran 2007 ZAMAN GAZETESİ "BAĞCILAR LİSESİNDE TOPLU NAMAZ KOMPLO CIKTI"LÜTFEN OKUYUN VE NE KADAR MANŞET ZİHNİYETLİ OLDUGUNUZUN FARKINA VARIN .BU ÜLKEDE HİÇBİRŞEY GÖRÜNDÜÜ GİBİ DEĞİL...LÜTFEN DAR KALIPLARDA SIKIŞIP KALMAYIN ZİRA BU SİZDEN COK CEVRENİZE ZARAR VERİYOR..

17 Haziran 2007 14:45  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Dr. Aytac

Tamam efendim.. haber verdiğiniz için teşekkür ederim. Konuyu inceleyeceğim..

Fakat.. siz de bu komplo haberine pek rağbet etmeseniz diyorum..

Komplo 'yu kimin hazırladığını, hangi amaca hizmet ettiğini tam olarak bilemeyiz. Rivayetler olabilir,

Ayrıca; BU HABERİN KOMPLO OLDUĞUNU ZATEN BİZ BİLİYOR İNANIYORDUK..

Anlam veremediğimiz, hangi insanlıktan çıkmış kimselerin bu komployu şu seçim arifesinde tezgahladıkları.

(1) Dindarlar diyebiliriz, muhafazakar halkın tepkisini çekmek için..

(2) Laik geçinen sözde müslümanlar tarafından tezgahlanmış olabilir..

(3) Türkiye'yi birbirine düşürmek isteyen, ve bu işten çıkar sağlayacak olan muhtelif derin güçler tezgahlamış olabilir..

(4) Medya tiraj ve para kaygısıyla hazırlamış olabilir..

(5) Bu ihtimalleri çoğaltmak mümkün ! devletimizin milletimizin bir rezalet havasında 22 Temmuz 'a gidiyor olması bizleri üzüyor yaralıyor..

Genelkurmay büyüklerimiz ilahi söyleyen çoluk çocuğu rejim düşmanı ilan ediyor; Namaz hakkında kitap hediye edilmesi laik düzeni tehdit ediyor gibi lanse ediliyor; Siyasi partiler şehit cenazeleri üzerinden politika yaparak, savaş nağraları atarak rant elde etmeye çalışıyor...

Falan.. filan işte.. .

Siz de sağ duyulu olun lütfen.. birbirimizi karalamayalım, ama zeki ve uyanık olalım.. neler olup bitiyor anlamaya çalışalım.

İyi niyetiniz için tekrar teşekkür ederim.. bizim konu hakkındaki düşüncelerimiz şuan için bunlardır.

Konuyu araştıracağım, takip edeceğim..

Huzûrlu, neşe dolu bir gün dileriz..

Saygılarımla,

17 Haziran 2007 15:05  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

#

Konu ile ilgili habere şu sayfadan ulaşılabiliyor..

[ www.zaman.com.tr ]

- & -

.:.: HABER SAYFASINDAN ALINTI :.:.

"Müfettiş raporu: Bağcılar Lisesi'nde toplu namaz komplo"

İstanbul'da Bağcılar Lisesi'nde öğrencilerin namaz kılması ve basında bunu suç gibi gösteren haberler üzerine açılan 'inceleme ve soruşturma' sonuçlandı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği müfettişlerin hazırladığı raporda, Bağcılar Lisesi'nde suç unsuruna rastlanmadığı belirtilerek, olayın bir 'komplo' olduğu kanaatine varıldı.

Söz konusu görüntülerde yer alan öğrenciler, görüntüleri cep telefonuyla çeken Ç.'nin annesi ile halasının ısrarı üzerine o gün namaz kıldıklarını anlattı. Muhakkik raporunda, "Teneffüslerde bazı öğrencilerin kapıyı tutarak gizlice tek tek namaz kıldıkları görülmüştür. Ancak görüntüleri kaydeden velinin, öğrencileri namaz kılmaya ısrar ve teşvik etmesi, velinin ifade vermek istememesi, ikametgâh adresini terk etmesi ve öğrenciyi okula göndermemesi nedeniyle olayın komplo ve kurumu yıpratmak amaçlı olduğu kanaatindeyiz." denildi.

Muhakkikler, Bağcılar Lisesi yöneticileri ve diğer sorumlular hakkında idari veya adli bir işlem yapılmasına gerek görmedi. Bağcılar Lisesi'nde birkaç kız öğrencinin namaz kılması ve gizlice çekilen görüntülerin medyaya dağıtılması üzerine konu 31 Mayıs 2007'de Türkiye'nin gündemine oturmuş, bazı gazeteler 'Müdür eşliğinde toplu namaz' ve 'Devlet lisesinde toplu namaz' gibi başlıklarla olayı vermişti. Sonrasında namaz düşmanlığına tepki yağmış, Milli Eğitim Müdürlüğü ve savcılık da soruşturma açmıştı. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği iki muhakkik, Bağcılar Lisesi yönetici, öğretmen, öğrenci, memur, hizmetli ve velilerden oluşan 70 kişinin ifadesini aldı.

Tüm taraflarla görüşen muhakkikler, 14 sayfalık raporlarını tamamlayarak yetkililere sundu. Soruşturma raporuna göre muhakkikler, şikayetçi anne G.K., baba İ.K. ve kızları Ç.K. ile de görüşmek istedi. Öğrenci, olaydan sonra bir daha okula gelmezken, velinin adres ve telefon bilgisine ulaşan muhakkikler, telefonla veli ile görüşerek ifadeye davet etti. Ancak aile, ısrarlara rağmen ifade vermeye yanaşmadı. Edinilen bilgilere göre raporda, okulda kesinlikle toplu veya ders saatinde namaz kılınmadığı vurgulanırken, öğrencilerin namaz kılmaya yönlendirilmelerinin de söz konusu olmadığı belirtildi. Öğrencilerin ifadelerine göre de görüntüleri çeken ve kızının namaz kılmasından rahatsız olan öğrencinin annesi, önce okula bodrum kattaki yeri öğrenmek için, ertesi gün ise görüntüleri çekmek için geliyor. Kızının ve diğer öğrencilerin namaz kılmasında ısrar eden ve kendisinin de öğrenmek istediğini söyleyen anne G.K., yanındaki bayanla birlikte odanın kapısını tutarak cep telefonuyla öğrencilerin görüntülerini çekiyor.

Raporda bir öğrenci olayla ilgili şu bilgileri veriyor: "Arkadaşımız Ç.'nin annesi bir komşusu ile geldi. 'Nerede namaz kılıyorsunuz, gösterin' dedi. Biz de gösterdik. Ertesi gün annesi, halası ile tekrar geldi. Ben 'Ç.'yi çağırdım. Ç.'nin annesi, 'Haydi namaz kılın, ben de seyredeyim, öğreneyim' dedi. Ç., "Anne ben sana evde öğretirim" deyince halası, "Ben de öğrenmek istiyorum, ileride kılarım" diyerek ısrar etti. Dersimiz boştu, namaz kıldık. Ç., annesine, "Yoksa bizi şikayet mi edeceksin?" dedi. O da kızına, "Yok kızım" dedi. Ç.'nin annesi bize, 'Kapıyı ben tutayım, siz rahat rahat kılın' dedi. Biz namaz kılarken başka arkadaşlar da geldi." Başka bir öğrenci de olayı şu ifadelerle anlatıyor: "Ben o gün namaz kılmadım. Arkadaşımız Ç.'nin annesinin ısrarı üzerine onlara öğrenmesi amacı ile gösterdik. Hatta bana Ç.'nin annesi, 'Sen de kıl, ben kapıyı tutarım' dedi. Ben kılmadım. Aslında biz o gün orada kılmayacaktık, fırsat olmayabilirdi. Ç.'nin annesi, 'Nasıl kılıyorsunuz?' dedi, ısrar etti. Biz de gösterdik. Ben kapıyı tuttuğumda Ç.'nin halası elinde telefonu göğüs hizasında tutuyordu."

Namaz kılan öğrenci sayısının 7-8 kişi olduğu belirtilen raporda, "Başlarında imam ve müezzin yoktur. 2 bin öğrenciden 8 öğrencinin toplu namaz kılması mümkün değildir. Ayrıca görüntüleri çeken öğrencinin annesi ile halası, 'Siz kılın ben seyredeyim, öğreneyim, ileride ben de kılarım' gibi konuşmalarla öğrenciyi namaz kılmaya teşvik etmiştir." deniliyor. 30'a yakın öğretmenin ifadesinde öğretmenlerin olayın basındaki iddialar gibi olmadığı görüşünde birleşiyor. Bir öğretmenin olayla ilgili ifadesi şöyle: "Basında çıkan cemaatle namaz olayı kesinlikle yalan ve uydurmadır. Ben 20 senedir buradayım, kesinlikle böyle bir şikayet gelmedi."

17 Haziran 2007 15:16  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Dr. Aytac

Kartel medyanın.. bu zıkkımın kökü komplo üzerinden; Müslümanlara, ve Müslümanlığa nasıl küfrettiğini saldırdığını takip ettiniz mi !!! !! !

Bir öcü gibi gösterilen namaza karşı korkutulan gençlerimizi bir düşünün, incinen maneviyatlarının hesabını kim verecek ???

Namazı terörist bir eylem, Laik rejim için bir tehlike gibi gösteren zihniyeti Lanetliyorum..

* * *

Evet devletimizin huzur ve birliğini istemeyenler bu komployu düzenlemiş olabilir..

Benim derdim bunlarla değil..

Peki benim medyamın güzel insanları nasıl da rağbet ediyor bu komploculara !!

Biraz uyanık olun yahu; manşetten vermeyin haberi..

Haa, öyleyse bunların Alayı aynı amaca hizmet ediyor.. hepsi de komplonun içinde !

* * *

Var mı piyasada din düşmanı bir haber, başlatılsın karalama kampanyası..

Ya hu noluyoruz diyenler de, devlet düşmanı ilan edilsin..

sayın Dr. Aytac; komployu kimin tezgahladığı kadar, kimlerin desteklediğine de bakınız..

İyi günler,

17 Haziran 2007 18:14  
Anonymous Adsız dedi ki...

dini olmayan biri islamı kabullenmeyen biri bunları söyleye bilir ''namaz dinin diregidir'' bunu unutmayalım dunyada kabul edılmiş 4 buyuk dınden biri olan islamı kabullemeyen kişiler atatürkkü agızlarnına almasınlar gun gelır onuda inkar edebılırsınız bunu bekleye biliyorum sizlerden siz nası özgur yasıyorsanız butun insanların hakkıdır özgurluk herkez zamanı zamanına göre yasasın dini farzlarımızı uygun vakıtler bularak ysayabılırız buna kımsenın söz etmeye hakkı yok provakasyon yaparak birsey olmaz dunya döndugu sürece ne islam nede atatürk çülük bitecek uyumlu yasamak zorundayız fazla hırsa gerek yok

17 Ocak 2009 15:27  

Yorum Gönder