20 Mayıs 2007

Cumhuriyet Halk Partisi'ni Nasıl Bilir(di)niz ?

@ Knz

[ Pragmatizm ] kavramı, ve [ Makyavelizm ] kavramı arasındaki farklara dikkatinizi çekerim. AKP siyaseti ile, CHP siyaseti arasındaki farkları bu iki kavramın ışığında biraz daha açık seçik görebileceğiniz anlayabileceğiniz, tarafımızca ümit edilmektedir.

* * *

(1) CHP zihniyeti.. iktidara giden yolda her türlü hareket söylev mubahtır caizdir dedi, ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kilitledi.
(2) Tehlikenin farkında mısınız, Türkiye karışabilir gibi tehditler ile; anayasa mahkemesinin 367 Yeter Sayısı konusunu değerlendirdiği süreci zan altında bıraktı.
(3) Sivil bir toplum derneği olması yönüyle ADD ile işbirliği içerisine girdi, ve bu derneğin halk üzerindeki tarafsız olması icab eden etkisini gücünü siyasete alet etti.
(4) Hiç bir icraat ve proje ortaya koymadan cumhuriyet değeri üzerinden milletin inançlarını kullandı suistimal etti. Laikliğin savunuculuğu rolünü üstlenerek, AK Parti hükümetini laikliğin düşmanı ilan etti.
(5) Rejimin tehdit altında olduğu karalamalarıyla iftiralarıyla toplum bireylerini devlete karşı kışkırttı. Ordunun siyasete karışmasına zemin hazırladı.. ve demokrasiyi tehlikeye atttı, itibarını sarstı.
(6) Birlik ve beraberliğe gölge düşürecek şekilde kutuplaşmalara yol açtı; toplumu cumhuriyetci, şeriatcı - ümmetci, milliyetci, atatürkçü - sağcı, solcu - laik, dinci olmak üzere sınıflara bölen provakasyonlara göz yumdu.
(7) Cumhurbaşkanı seçimlerinde meclis seçemez şeklinde diretti, halkın iradesine havale edilmesini eleştirdi.. demokrasiyi tanımadı, cumhuriyet yönetiminin devlet için zararlı olabileceğini savundu.
(8) Dostlar alışverişte görsün anlayışıyla DSP ile bir araya geldi.. %10 'luk barajı aşabilme kaygısıyla, vekil pazarlığına soyundu.
(9) Meclise girebilmeyi ölüm kalım hâline getirerek.. tabanına, yeri gelince kaba kuvvetin kullanılabileceği sinyallerini verdi.

Devâm etmek isteyen varsa, buyursun :)

[ Şuraya yazmışım: www.mustafaakyol.org ]

0 Yorum:

Yorum Gönder