11 Ocak 2006

Yelkenler Fora

Resim: Yelkenler Fora.Farkında mıyız? İnsanlar ne olduklarından çok, kim olduklarından çok, hep ne yaptıklarıyla hatırlanıyorlar. Kim olursan ol yaptıklarınla yargılanacak; yaptıklarınla hatırlanacaksın. Zengin olduğun; fakir olduğun; yakışıklı olduğun unutulup tarih olacak. Ama yaptıkların seni anlatmaya devam edecek.

Bu bakımdan paraya güzelliğe önem verme ve bunlarla gelen şöhrete aldanıp güvenme, emin ol ki seni yarı yolda bırakacaktır bu ucuz hevesler. Yarın ölüm döşeğinde ben şuydum buydum deme, ben bunu yaptım de!

Anlıyoruz ki, siz ne kadar kötü bir insan olarak hatırlanıyor olursanız olun; yeniden başlamakla yeni bir kimliğe sahip olabilirsiniz. İnsanlar menfi doğaları gereği sizin başarınızı paylaşacaklar ve sizin bile şaşkınlık yaşayacağınız bir şekilde geçmişteki olumsuz kimliğinizi görmezden gelecekler, geçmişteki başarısızlıklarınızı unutulacaklar. Doğanın kanunu böyle sanırım, adı da adalet olsa gerek. Bu döngüyü sistemin çalışan, yararlı olan, bireyini ödüllendirmesi olarak algılayabilirsiniz.

Zor anlarınızda yanınızda olmayan insanlarla başarınızı paylaşmama hakkı elbette size aittir, ancak onlara intikam hırsı beslemek bilgelik yolundaki bir eksiklik olarak değerlendirilecektir. Ya!? Gülümseyin; karşınızdaki kişi farkında olmadan gülümsemeye başlayacaktır, hani gülmek bulaşıcı bir hastalıktı: Hatırladınız mı?!

Nasıl olsa kazandığınız başarılar kısa bir süre sonra unutulacak, yaşanan hazdan geriye anılarda ki silik hayalleri kalacak: Ne olduğu unutulan birisi olmak ya da ne yaptığı ile hatırlanan birisi olmak sizin ellerinizde.

Geleceğinizin eşsiz mimarı olun ve şimdi içinizde yaşayan insanın neler yapmak istediğini dinlemeyi bir kenara bırakın, neler yapabileceğinizi hesaplamayı erteleyin... Ve yelkenler fora!

0 Yorum:

Yorum Gönder