11 Ocak 2006

Tesadüf Diye Bir Şey Yoktur.

Resim: Tesadüf Diye Bir Şey Yoktur.Derin bir nefes daha çekti sigaranın acı dumanından, öksürdü; biraz yüzünü buruşturdu. Karamsar bir insan olduğunu biliyordu , bu halini seviyor değildi. Bu düşün vurgunları nedendi acaba, anlamaya çalışdığı buydu. Geleceğe karşı sadece yaşayabilme umuduna sahip olması onu üzebilecek bir sebep olamazdı. İçten içe ruhuna ısdırap veren şey, sonu gelmeyen Neden böyle oluyor sorgulamalarıydı. Ben niçin yaratıldım, bir raslantı mıydı varoluşum?..

Komik, diye cevap verdi bu sorulara kaçamaklık yaparak, daha derinlere inemiyordu çünkü; işi salaklığa vurup gülmek onun için bir avuntu halini almıştı.

Bir tesadüfün onun hayatına yön verebilmesi düşüncesine öfkeleniyordu, basitlikleri bir türlü benimseyemiyordu. Bedeninin her hücresi muntazam bir sistemle çalışmaktaydı; hem raslantı dediğimiz bilinmez nasıl böylesi mükemmel bir hayatı meydana getirebilirsindi ki?

2 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Üzerinde düzenleme yapıldı...

11 Ocak 2006 07:17  
Blogger life dedi ki...

Kesinlikle raslantı öylesi mükemmel bir hayatı meydana getiremez.Öyleyse nasıl varolduk?Bir yaratan(Allah)tarafından yaratılarak...

11 Ocak 2006 19:41  

Yorum Gönder