17 Eylül 2005

Nurgül Yeşilçay, Göğüs Dekoltesi, Avrupa Birliği...

"ATV'nin yeni sit-comu, geçen hafta yayınlanan ilk bölümüyle tüm dikkatleri üzerine çeken Belalı Baldız keyifle izleyeceğiniz ikinci bölümüyle sürüyor. Hope and Faith adlı sit-com?dan uyarlanan harika bir komedi olan Belalı Baldız'ın başrollerini üç ünlü oyuncu; Kenan Işık, Nurgül Yeşilçay ve Berna Laçin paylaşıyor."

Yukardaki alıntı ATV Televizyon Kanalının Web sitesindendir.

Az önce televizyonda karşılaştığım yeni bir diziyi, Kenan Işık neler yapıyor edasıyla izlemeye koyulmuştum. Kameralar mutfaktaki aile kahvaltısını (veya akşam yemeğini) görüntülemektedir. Tam bu sırada; filmin konusu itibariyle, iyice kafayı yeyip akli dengesini yitirmiş bir kimse olan Belalı Teyzemiz, pat diye evin kapısından tatammm diye içeri dalar: Evet, içeri giren Belalı Teyzemiz Nurgül Yeşilçay'dır!

Diziyi 5- 10 dakika takip edip, tarihin unutmaz sayfalarına not düşmek üzere bilgisayarıma koştum.

İyi anneyi oynayan Berna Laçin, rolüne kaptırmış kendisini. Kenan Işık sade ama keskin olan vücud dilini hala iyi kullanıyor. Daha önce her hangi bir kanalda görmediğim ailenin çocukları, kendilerine verilen rolü kıvırma gayretlerindeler...

Dizide, akıp giden senaryonun neden basettiğinden çok Nurgül Yeşilçay'ın Belalı Teyze tiplemesi ilgimi çekti. Bence harika bir tipleme; biz erkeklerin arayıp da bulamadığı bir kadın modeli tasarlanmış: Salak, şakacı, eğlenmeye ve eğlendirmeye tam gaz ayarlı! Sağolsun yönetmenimiz, koşulsuız olarak "Sanat Sanat İçindir" felsefesinin en ince detaylarını atlamayarak; Belalı Teyzemizi dekoltesiz bırakmamış.

Gayri ihtiyari ya da ihtiyari ve kasıtlı olarak, Nurgül Hanımın hoplayıp zıplamaktan yerinde duramayan gögüslerine, zoom olmuş bir halde, bakmaktan kendimi alamadım. O ne azdırıcı ve doyumsuz sahnelerdi yaa; tekrar tekrar izleyesim geldi. Göğüs dekoltesi demişken; yönetmenimiz, göğüs dekoltesini yetersiz bulmuş olacak ki, bacak dekoltesinde de sınırları zorlamış; ne deyelim sağolsunlar varolsunlar!!!

Şimdi olayın kışkırtıcı, şehvani ve de hayvani eldelerini eleyelim ve düşün fırtınası estireceğimiz noktaya erişelim.

-Hope and Faith adlı sit-com'dan uyarlanan... diye yukardaki alıntıda bir cümle geçiyor:

Böylesi TV Dizilerini izlerken (DipNot 1), "Türk Toplumu bu mudur?" diye sormadan edemiyorum kendime! Eğer sizlerin örnek gösterdiği toplum anlayışı böyleyse, ben aranızda yokum arkadaş...

Doğruya Doğru,
Kâzım Mızrak


(Açıklama) Elbette bir erkek olarak kadına karşı olan zaafımı gizleyecek değilim, içimde olanı uslubunca da ifade ederim. Nurgül Yeşilçay'ın göğüs dekoltesi bi harikaydı, çoook hoşuma gitti; işte medeni cesaret budur efendim.

Kadın göğüslerini gere gere burdayım diyor; ne ihtişamlı bir Afrodit Tanrıçası! Ben derim ki, bütün kadınlar onun kadar cesur olsunlar; sokak ve caddelerimiz böylesi kadın ve kızlarla dolup taşsın!

Avrupa Birliğine girecez be kardeşim; ucundan başından yırtmayınca olmuyo işte, anlasana...


(DipNot 1) Burada izleyip izlememe mevzusu hakkında konuşmuyoruz: "Siz de beğenmediğiniz diziyi izlemeyin" diyeceğinize, "bu çocuk mevcut sistemler hakkında düşüncelerini ifade ediyor" deyiverin de biraz olsun yüzüm gülsün.

3 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Bilginize !

18 Eylül 2005 02:15 itibariyle; posta içeriğinde; anlam karmaşasına yol açabilecek hatalı ya da eksik ifadelerde, düzeltmeler yapılmıştır.

18 Eylül 2005 02:18  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Bilginize !

"Bak zeka yoksunu kardeşim..." şeklinde başlayan son parağraf ile ilgili olarak:

Kullanılan "zeka yoksunu" ifadesin, Fikir ve Düşünceye Saygı ilkesini ihlal ettği gerekçesiyle; postanın içeriğinden kaldırılmasına karar verilmişir.

Saygılarımla

18 Eylül 2005 11:47  
Anonymous Adsız dedi ki...

kazım bey size nasıl ulaşabilirim msn varmı konuşmak istiyorum
arzuantalya@hotmail.com
sizi antalyada gördüm sanırım o sizmiydiniz tam emin degilim ama

25 Aralık 2007 19:32  

Yorum Gönder