23 Ekim 2007

Terör Zirvesi 21 Ekim '07 Bildirisi

"Terör örgütünün bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü aşikardır.

Buna karşılık halkımızın haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusunu koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.

Aynı anlayış içinde, bütün kurum ve kuruluşlarımızın ve özellikle yazılı ve görsel medyamızın üzerlerine düşen sorumlu ve sağduyulu yaklaşımı sürdüreceklerinden kuşku duyulmamaktadır.

Bu menfur saldırılar karşısında günün, birlik ve beraberlik günü olduğu, Aziz Milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarınca takdir edilecektir.

Milletimizin desteği, tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği, kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yılmaz ve özverili üstün görev anlayışıyla bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilecektir.

Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte, teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel ne ise ödemekten kaçınmayacaktır.

Bu husus, rahmetle andığımız şehitlerimize, acil şifalar dilediğimiz yaralılarımıza olduğu kadar, gelecek nesillerimize de yönelik sorumluluğumuzdur."

[ Kaynak: www.haber10.com ]

1 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Dipnot: Bu yazı.. günün mânâ ve ehemmiyetine binâen.. 9 Ekim 2007 Salı günü [ şuraya ] yazılmıştır.

# Birlikten Güç Doğar

Âmin.. inşâ Allah,

Gayeleri vatanı muhafaza atmek olan bu masum insanların, böylesice haince tuzaklar ile şehid edilmeleri.. kanıma dokunuyor.

Bunu yapanların.. şerefli bir amaca hizmet etmediklerine inanıyorum. Kürt - Türk ayrımcılığını körüklemek istemekten başka bir iş değildir bu.

Bunu yapanların da, Türkiye Kürtleri olduğuna inanmıyorum.. fakat, birileri böyle düşünülmesini istiyor gibi bir izlenimim var.

Lütfen.. ne şehitlerimizin onurunu incitelim; ne de, bir yanlışa yanlışla cevap verip; Türkiye'de ekmeğimize ekmek katan Kürt kardeşlerimize hasım gözüyle bakalım.

Birliktelik güç doğurur, içte ve dışta düşmanlarımızın inancını kırar, hesaplarını altüst eder, gözlerini korkutur. Ama.. içte birliği sağlayamazsak, önce içten bölünür yıkılırız.

Bunun.. ben nasıl farkındaysam, Türkiye ve Orta Doğu'da emelleri olanlar da gayet farkındalardır.

Yediden yetmişine bir devlet politikası haline getirebilirsek bu birlik mücadelesini, uzun dönemde başarılı da olabiliriz kanaatindeyim.

Diğer yönden.. manzaranın vermiş olduğu ümitsilik karşısında; keşke öyle olsa, diye söylenmekten de alamıyorum kendimi.

Saygılarımla,



* * *


Dipnot: Bu yazı.. günün mânâ ve ehemmiyetine binâen.. 9 Ekim 2007 Salı günü [ şuraya ] yazılmıştır.

#

Haksızllığın yanında susan, dilsiz şeytandır.

Bu sözü.. Irak'ta !! Lübnan'da !! Filistin'de her günü 21 Ekim gibi yaşayan müslüman kardeşlerimizin çektiği Amerikan zulmüne karşı kılını kıpırdatmayan sözde pek yüce Türk milletine ordusuna siyasetcilerine hitab ediyorum.

Lütfen hiç kimse birinci dereceden üzerine alınmasın, hiç kimseyi doğrudan doğruya kastetmiyorum; biraz düşünelim diye böyle bir yaklaşımda bulunmaktayım.

Elbette.. askerlerimizin haince pusuya düşürülmeleri benim de yüreğimi burkuyor. Fakat.. dünün hesabını ne kadar yaptı bu millet;

daha düne kadar; komşusu aç iken kendisi tok yaşamayı marifet saymadı mı.. . bana dokunmayan yılan (AMERİKA) bin yaşasın demedi mi.. .

Amerikan askerilerine atış poligonu haline getirilen Irak'a, İsrail bombaları ile dövülen Lübnan'a, kardeşleri birbirine vurdurulan Filistin'e

dün gözlerini yuman bu ülke milletinin; şimdi mi aklına geliyor insan canının ne denli önemli olduğu..

[ Düşündükçe ]



* * *


Her iki yorum da eleştiriye açık olmakla beraber, birbirinden bağımsız değildir 'ler.

...

24 Ekim 2007 17:40  

Yorum Gönder