1 Mayıs 2007

İnsâf

"Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek.. İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş'ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna, tükürmektir."

6 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

muslumanim deyip de, bir muslumanin allahin emrini yapmagasina engel olmak, onlari munafik yapmaz mi?

1 Mayıs 2007 16:01  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

- Sen kimsin anonim.. hoşgeldin :)

1 Mayıs 2007 17:48  
Anonymous Adsız dedi ki...

Türban zaten "ben özgür değilim" demek değil mi? :) "türbana özgürlük" demek "bir kadın olarak haklarım elden alınsın" demek değil mi zaten???

Ben bunu "onların tercihi" olarak görmüyorum, bugün İran'lı kadınlara yapılanlar ortada... Madem saçlarını kapamak istiyorlar BAŞÖRTÜ TAKSINLAR. gericiliğin siyasi bayrağı olan TÜRBAN'ı değil!

2 Mayıs 2007 10:27  
Blogger Sunusy dedi ki...

Evet doğru, Türban ben özgür değilim demek, ben Allah'ın kuluyum demek, irademizle Allah'ın kulu olma özgürlüğümüzü istiyoruz. Nasıl giyineceğimizi dayatan kulların kulu olmak istemiyoruz..

Bunu anlayabilmek için einstein olmanıza gerek yoktu

2 Mayıs 2007 13:34  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Konu: Aydınlık yarınlar..

@ Anonim

Merhaba efendim illâ böyle çibanı kaşıyacaksınız de mi :) Bakınız, sizin yaklaşım açınıza göre dayatmanın ve zorlamanın olmadığı bir ortamda yaşamak istiyoruz bizler de.

Ne zorla örtünsün insanımız, ne de açık olanlara bir söz söylensin.. Bu da özgür siyaset ile olur, despotluk ile, monarşi ile, muhtıra ile olmaz.

Eğer birileri başörtüsü kullanmak istiyorsa, ve bugün üniversitelerimiz bu insanları kabul etmiyorsa.. esas özgürlük burada çiğnenmiştir.
Kamu kuruluşlarında tesettürlü bayan çalışamıyor.. oysa kendi özgür iradesi ile bir seçimde bulunmuş, kapanmak istiyor?

Fakat özgürlüğü elinden alınıyor..

* * *

Şu siyasi bayrak meselesine geleyim.. bak kardeşim, bizi yıllardır uyutuyor bu başımızdaki dinazorlar.

Siyasi bayrak söylevi, öncelikle demokratik Türkiye Cumhuriyeti anayasasına aykırıdır. Kapanan Refah partisi de, demokrasi zarar gördü değil.. ağalar paşalar istedi diye kapatılmıştır.

Dikkatinizi çekiyorum !!! iyi dinleyin..

Demokrasi.. ülke vatandaşlarına seçme ve seçebilme hakkını özgürlüğünü temin ediyor.

Bir vatandaş seçilebilme özgülüğü ile sayın Adullah Gül gibi meclise de girebilir, Çankaya köşküne de çıkabilir. Öyle mi, öyle !

Seçme özgürlüğünü kullanarak da.. kendi düşüncesine yakın bulduğu, sempati duyduğu bir siyasi partiye reyini kullanabilir.

Buraya kadar mesele yok..

Muhafazakar kesim de, iradesinin temsili için bir siyasi partiye oy verme hakkına, hukukuna sahiptir. Demokrasi de budur zaten, halk iradesini meclise taşıyabilecektir.

Mevzu bundan ibaret..

Başörtüsü siyasi bayrak haline gelmiştir söylevi, muhalefet kanadının bir demokrasi anlayışıdır. Ve elbette, rakiplerinin güçlenmesini istemedikleri için bu tarz anti demokratik karalamalarda bulunacaklardır.

Sizler vatandaş olarak böyle oyunlara gelmeyin.. . arkadaşınızın, kardeşinizin, komşunuzun siyasi düşüncesine kimliğine saygı duyun. O kimselerin de mecliste, temsil edilebilme haklarının olduğunu unutmayın.

Aksi halde CHP, ANAP, ve DYP parti liderleri gibi Türkiyede demokrasi var söylevleriniz birer yalan olur, yalan değilse zorbalık olur !!!

Çünkü geinen noktada Türkiye'de meclisin üzerinde asker, ve 361 millet vekiline rağmen anayasa vardır. 6 kişi için vatanı bir krize sürüklediler. Ekonomi sağlam bir seyr halinde olmasaydı.. memleket perişan bir duruma düşebilirdi.

Lütfen.. iyi düşünün.

Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyalım. Başörtüsü ve din meselesi bizlerin öncelikle tartışma konuları olmamalıdır.

Saygılarımla,

2 Mayıs 2007 14:28  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

"Evet doğru, Türban ben özgür değilim demek, ben Allah'ın kuluyum demek, irademizle Allah'ın kulu olma özgürlüğümüzü istiyoruz. Nasıl giyineceğimizi dayatan kulların kulu olmak istemiyoruz.."

@ Sunusy

Hoşgeldiniz muhterem :) sefâ getirdiniz..

Mevzuyu sizin gibi değerlndirmememiştim önceleri, bir ışık yakmış oldunuz bizler için..

Münazaralarda, kimi kat'i görüşlü kimseleri ikna edemiyorsunuz.. burunlarını dikine gidiyorlar.

Gözlerini kapatıp, ağızlarını açıyorlar.. başlıyorlar ezberden gazel okumaya :)

Bu tarz gerici, yobaz, bağnaz, gelişmeye kapalı kimselere verilebilecek güzel bir söylevdi okuduğum.

Madem duymazdan gelecekler bizi, harcadığımız zamana yazıktır.. iki iki dört eder.

Ötesi yok işte,

2 Mayıs 2007 14:37  

Yorum Gönder