17 Aralık 2006

Yalanı Bitirme Yarışı, Önce Sen Başla :)

Bütün gerçek, yalanın bittiği yerde başlıyor. Bir iyi tarafı, bir de kötü tarafı var bu başlangıcın. Sinema repliklerinden esinlenerek önce kötü tarafını söyleyelim. Ne yazık ki eskisi kadar mutlu olamayacaksınız, çünkü artık gerçek karşınızdadır. Ve iyi tarafı da şöyle; artık acı duymuyorsunuz, çünkü yalan bitmiştir ;)

4 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Sen var yâ, bi tanesin, âlem ne söylerse söylesin, bıdı bıdı bıdı :)

imza,

insan önce kendisini sevmeyi öğrenmeliymiş, kâzım mızrak

17 Aralık 2006 23:37  
Anonymous Adsız dedi ki...

Mrb Kâzım Bey,
İnsanın önce kendisini sevmesi gerçekten çok önemlidir. Yunus Emre, " Yaradılmışı sevdim Yaradan'dan ötürü" diyor. Bizi de Rabbim yarattığına göre kendimizi de nefsimiz adına değil de Allah adına sevmeliyiz.
Bazen düşünüyorum, kendimizle hiç barışık değiliz gibi geliyor bana. Dolayısiyle çevremizle de sağlam bir iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Ben diyorum ki, önce kendimizle tanışalım. Sağ elimiz ile sol elimizi tutalım, " merhaba kendim, nasılsınız efendim" diyelim. Hatta kollarımızı açıp kendimii bir kuacaklayalım. İçimizdeki ben ile muhabbet kuralım. Ama batılıların dediği "egoist" anlayıştan uzak olarak, yani bencillik yapmadan kendimizi sevelim. Sevelim ki sevilelim.
Sonra da yetenetlerimizi keşfedelim. Görelim içimizde ne cevherler varmış.
Sevgi deyince içimden o kadar yoğun duygular yükeliyor ki, yazıma son vermek için klavyeme hakim olamıyorum. Sevgi üzerine durmadan yazmak, bu nefis duyguyu herkesle paylaşmak istiyorum. Gönül denizi öyle bir dalgalanıyor ki, ruhumda tusinamiler meydana geliyor.
Ama burayı kendi duygularımla işgal etmeye, yorumcu ve okuyucuların da başını ağrıtmaya hakkım olmadığın düşünerek son vermek istiyorum
Sevgi ile kalın efendim. Rabbim gönül tarlamızdan muhabbet yağmurlarını eksik etmesin.

18 Aralık 2006 11:51  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Gönül Pınarı

Hoşgeldiniz efendim, ismimdeki inceltme işaretini kullandığınız için teşekkür ederim.. Yazınızı biraz sonra okuyacağım inşâallah..

18 Aralık 2006 11:55  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

:o)

aksilik işte, kendime göre güzel sayılabilecek bir cevap yazmıştım az önce, ama IE yine yapacağını yaptı :)

Yorumu gönder dediğimde, sayfa hata verdi; geri dedim, bu sefer de sayfa görüntülenemedi, yorum da tarihe karıştı :o)

Tekrar yazamayacağım efendim, çünkü aynı duyguları ifade edemeyeceğimi düşünüyorum :)

Çok sağolun, güzel sıcak masumane umutvari ilim dolu bir cevap yazmama vesile oldunuz, ama bir daha okuyamayacağım ne yazık ki :o)

Sevgiyle,

18 Aralık 2006 13:33  

Yorum Gönder