18 Kasım 2006

(1) Ateizm - (2) Eşcinsellik

"Türkiye'nin yönetici elitleri ve zengin sınıfları; Batılılaşma, modernleşme, laiklik gibi değerleri öne çıkarırken; yönetilenler, dar gelirliler, fakirler İslam'a sarılmıştır."

@ Gay Kedi

Bu hususta, neden islâma sarınılmadığını da ifâde edelim.

Esasında Hristiyanlık da değil imâ edeceğim yönelilen taraf.

Tanrı tamızlık demek daha doğru ve gerçekci olacak!

Zira Tanrı tanımazlık, bir diğer anlatımla günümüzün meşhur dinsizlik dini Ateizm, insanlara paralarını gönüllerince harcayacak seçenekler sunuyor.

Oysa ilâhi dinler böyle değildir, ahlâki kural ve kaideleri vardır..

Bu durum, dinsizliğin meşrulaşmasında etken olurken; gariban halk ise varolma mücadelesinde değerlerini savunan İslamiyet gibi içeriğinde adalet barındıran inanç sistemlerine tutunmuşladır.

***

@ Herackles

Paylaşımın için teşekkürler Bay Herackles, sizinle hem fikiriz!

Benim konu hakkındaki savuncam malum olarak bu tercihi anormal bulmak yönünde.

Hormonlara bağlı olan bir nevi hastalık olarak görüyorum, bu insanlar da aslında hastadırlar. Fakat kabul etmiyorlar.

(Hastalık kelimesini kullanıyorken, endişe de duyuyorum; siz hastasınız demek değil amacım, sadece bir durum tespiti.)

Durumun kabul edilmeyişinin sebebi de, alışkanlıklar diyebilirim.

Bu da psikoloji ilmiyle saptanabilir kanımca.

Nihayetinde bir tercih olmuyor eşcinsellik, diye düşünüyorum. Kişi kendisini tedavi edebilmelidir, manevi olarak telkinler fayda sağlayabilir..

En nihayetinde yaşayan biz olmadığımız için, bilemeyiz tabi.

.:.: Bağlantı :.:.

http://gaykedi.blogspot.com/2006/11/dnya-deerler-aratrmas-demokrasiyle.html

2 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

...bu yazı, posta içeriğinde belirtilen web sayfasına bırakılan bir yorumdur.

Lütfen bilginize!

18 Kasım 2006 05:59  
Blogger gaykedi dedi ki...

sevgili Kazım Bey "Zira Tanrı tanımazlık, bir diğer anlatımla günümüzün meşhur dinsizlik dini Ateizm, insanlara paralarını gönüllerince harcayacak seçenekler sunuyor", "Oysa ilâhi dinler böyle değildir, ahlâki kural ve kaideleri vardır" demişsiniz ama ahlak, mütavazilik,saygı sanki insanın gönlüne vicdanına yaradılıştan verdiği dinler üstü birşey, çünkü bu güne kadar tanıdığım birsürü her dinden insandan daha iyi mütevazi ve dünya sorunlarına duyarlı ateist arkadaşlarım oldu, ve bunu sanki allah korkusuyla yada sevgisiyle yapmıyor oluşları onları gözümde daha erdemli üstün kıldı diyebilirim..birde ilahi dinler diyorsunuz mesala tam bildiğimiz anlamda tanrı inancının bile olmadığı şintoist ve budist japonlar dünyanın en çalışkan tutumlu saygılı ve mütevazi insanları olduğunu nasıl açıklayacağız..?

Birazda eşcinsellik konusuna girmeden olmaz tabi :)

eşcinsellik bir cinsel tercih degidir, kimse cinsel kimligini tercih etmez, kimse gay olayim, biseksüel olayim falan demez bu bir cinsel varoluştur, cinsel bir gerçektir...eşcinsellik insanlik tarihinin her döneminde ve pek çok gelişmiş memeli türünde görülen bazi toplum ve kültürlerde olumlanan kiminde aşagilanan, kiminde önemsenmeyen bir dogal çeşitliliktir...modern bilim bunu hastalık olarak değil böyle kabul ediyor artık...Lut kavmi meselesi konusunda da tekrar yazmaktansa size Tuğçe isimli bir arkadaşımıza verdiğim cevabı aynen yazıyorum...

***

Sevgili Tugce, maille sormuşsun Lut kavmini bilip bilmedigimi...Evet biliyorum peki sen Nuh kavminin hikayesini biliyor musun ? beni bu efsane Lut kavminin hikayesinden daha çok eglendirir, hele din adamlarinin, Nuh'un gemiye sigmadigi için dinazorlari yanina almadigini ve nesillerinin bu yüzden tükenmiş olmasi iddiasi beni kafadan kopartir :) ben secmek zorunda kalsam islam şeriati yerine papanin bugünkü teokrasisinde yaşamayi tercih ederim, şu an en azindan islam şeriatindan cok daha bilimle barişik ilerici olduklarini papanin evrim teorisini bile, evet evrim vardir ama tanrinin izniyle olmuştur çekincesiyle kabul ettigini, dinimiz hoş karsilamiyor ama genede eşcinsellere bir insan olarak sevgiyle yaklaşmamiz gerek aciklamasi yaptigini biliyorum.

Evet papa evrim teorisini kabul etti cünkü bu gercegi inkar ederek müslümanlara göre cok daha egitimli hiristiyanlari dinden biraz daha sogutmak istemedi..evrim teorisine inanmiyanlar, biyoloji tip ve genetik bilimine de inanmiyor demektir, apandistleri patlayinca doktora degil bir imama gitmelerini tavsiye ederim, böylece öbür dünyaya daha cabuk ulasirlar !

ve düsünmeniz icin kücük bir hatirlatma daha, acaba islam ülkelerinin birçogu neden bütün insanlarin cinsiyet, din, dil, irk, bakimindan eşit oldugu fikrini savunan insan haklari evrensel beyannemesini kabul etmiyor dersiniz..Tutucu islama göre erkeklerin, sonra kadinlarin ve en sonunda gavurlarin, eşcinsellerin geldigi için olmasin...bence dinin her yorumuna inanmadan önce Mevlana gibi gönül süzgeçinden bir geçirin derim... ve not hemen ateistlikle suclamayin, atesit degilim, olsam bile Tanrının bunun çok umurunda olduğunu zannetmiyorum yaa ! bence onun daha önemli işleri var, ve merak ederseniz size kendi Tanri inancim hakkinda daha önceki bir yazima link veriyorum... Gaykedi

http://gaykedi.blogspot.com/2006/08/tanry-bulutlar-zerinde-oturup-aay.html

****

Mizrak Bey, her zaman her konuda saygılı davranmaya çalışıyorum, ben böyle düşünmüyorum ama eğer bu yorumun sizin için yada sitenize gelen insanlar için çok sert yada kırıcı olduğunu düşünüyorsanız silebilirsiniz, zaten benim sitemde olacak..görüşmek üzere Tanri hepimize acisin...

http://www.gaykedi.blogspot.com/

18 Kasım 2006 19:03  

Yorum Gönder