12 Mayıs 2008

Dur(ma).

Ernesto Che Guevara, şöyle der: "İmkansızı iste, gerçekci ol."

Bu, şu demektir:

Gerçekleşmesi imkânsız gibi görünen hayâllerin olsun, ve hayâllerinin peşinden onlara ulaşabileceğin umuduyla koş.

Fakat; hayâllerine ulaşamayacagını hissettiğin bir anda; gerçek ile yüzleşmekten, kaçma.

Bu kaşış..

gerçekleşmesi mümkün görünmeyen hayâllerinin peşinden hâlâ ısrar ile koşmak demektir, ki; nihâyeti neticesizdir.. bu da, muhâl bir vakaya harcanan zaman anlamına gelir.

Kıymetli olan zamanı, böyle zâyî edecegin bir yerde; dur(ma).

2 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

IMKANISIZI istemekle zaaten imkansizligini vurgulamis. Olmayan yada olamayan bir hedefe kosmak bosa kürek sallamak anlaminada gelebilir.. en dogrusu dediginiz gibi, degerli zamanimizi ziyan etmemek lagzim.. Dogruya ve hakikate dogru ilerlemek lagzim..

Buarada sitenizi tesadüf sonucu kesfetmistim.. yazilariniza ve düsüncelernize saygi duymakla beraber, keyflede okuyorum..

selametle :)

24 Mayıs 2008 01:43  
Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

@ Gece Yolcusu 'na selam :)

Hos gelmissiniz efendim.. bu posta yarim kaldi; soyle ki: Benim burada isledigim tezin tam tersini savunanlar da var: Nasil mi?

Onlar da, "Gercekci ol, imkansizi iste"
diyorlar benden farkli olarak.

Yani.. imkansizi istemenin, esas dogru bilgi oldugunu savunuyorlar. Peki, nereye kadar imkansizi isteyebilir ki bir insan. Nereye kadar, imkansizin pesinden kosabilir !

* * *

Bunlarinkisi, bir hezeyandir diye dusunuyorumm.. kanatlarimiz yok mesela, ama ucmak istiyoruz: Simdi diyebilir miyiz ki, hadi gercekci olalim, biz de kuslar gibi ucabiliriz.. su ucurumun kenarindan bir atlayalim bakalim.. .

Elbette ki: Insanoglu, bu hayal ile ucagi kesfetmistir !

Lakin simdi ucagi karistirmadan, bu fikre bir bakalim. Bu durum, insanin kendisini tanimamasi ile alakalidir. Olmayacak duaya amin demek gibi bisey.

Insan ucamaz, ama ucarim diyerek kendisini birakiyorsa bir ucurumdan asagiya.. onun icin imkansizligi istemenin faturasi agir olacaktir muhakkak.

Imkansiz istenir, ve daha sonra dusunulup gercekci olunur ki: Ucamiyoruz ! bu halde, bir ucak icat etmek cabasinda bulunuruz iste :)

Gercekciligimiz.. aklin, ve mantigin bir delilidir muhterem. Imkansizin pesinde kosmak ise akilsizligin mantiksizligin gafletin !

Sayenizde, yarim kalan parcayi da eklemis olduk yaziya.. tesekkurler ;)

24 Mayıs 2008 09:29  

Yorum Gönder