20 Aralık 2006

Kendini Kaybeden İnsana Nasihat

İnsan kendisini kaybettiği anlarda, aslında gerçeklere daha yakındır. Hayal alemindeki keyfi seferinden uyanmıştır bir bakıma. Bu zamanları iyi değerlendirmeli, yaşanan sıkıntıları tefekkür ile düşünmelidir.

Bir yerlerde eksik kalan, ya da yanlış olan bir adım atılmıştır illa ki. Böylesi sarsıntılı dönemler, boşlukların dolmasını kayan taşların yerine oturmasını sağlar. Sonrasında daha mukavemetli dayanıklı bir insan haline geliriz inşâallah.

Keyifsiz, canımızdan bezgin olduğumuz zamanları bir düşünelim. Tanrı bizi muhatap alıyor olmasın bu düşkünlüğümüzle? Bak sen bu halde yola devâm edersen akıbetin pek hayra varmayacak der gibi meselâ! Daha şimdiden o elim yolun başındayken küçük sancılar, baş ağrıları, başarısızlıklardan kaynaklı onur zedelenmesi, gururun çiğnenmesi ile bir bakıma büyük deprem haber veriliyor.

Peki büyük deprem nedir, tamamen sinir sisteminin çökmesi olabilir mi? En ufak bir menfi kayıpta moralimiz altüst olur, sanki bütün dünya üzerimize göçmüştür o anda, kendimizden geçeriz ve hemencecik bir suçlu ararız, ve olup bitenden habersizce bize tebessüm eden arkadaşımıza söylenmedik söz bırakmayız :)

Belki, daha biz o büyük depremin yanından bile geçmedik. Rabbim yaşayanlara sabır, gönül rahatığı huzuru versin, onlara yol gösterin..

(Âmin)

0 Yorum:

Yorum Gönder