28 Mayıs 2006

Hicret Eyle Çocuğum, Dünü Dünde Bırak!

"Dün Dende Kaldı Cancağazım, Bugün Yeni Sözler Söylemek Lâzım."

Mevlana

Dünü yaşarken ve hatta bir kaç saat öncesini yaşarken, yanlışlar yapmışsındır. Peki ya sonrası! Sen dünü yaşamaya devam mı edeceksin? Nereye kadar bir pişmanlık, nereye kadar bir ısdırap halinde olacaksın?

Bugünler ve yarınlar yaşamına yön vermek için vardır. Geride kalma; Dünya dönüyor, atomlar hareket ediyor, zaman akıp gidiyor. Tefekkürünü evvelden yap ve yoluna devam et; sigaraya kendini vermekle, bir çözüm yolu bulamazsın, kaba sözlere sarılarak kendini ispat edemezsin.

Hatırlarmısın, güz mevsiminde tarlaya buğday saçılır da yaz mevsiminde hasat edilir. Dünü de böyle savurdun toprağa, şimdi de yaşıyorsun; yarını da bugünden emin eller ile toprağa bırak ve her bir işin sonunu Allah'a havale et.

Seni şefkatle sarıp kucaklayan, hoyratca incitip kıran, varlığı da yokluğu da neşeyle hüzünle sana tattıran O'dur. Ve sakın ola sakın, insanları yanlış yapan olarak suç la ma. Sen, bu hataya düşmeyeceksin!

Yanlışlarını yüzüne vurup seni aşağlayan kimseleri bir düşün, o kimseler senin imtahanın için Allah tarafından karşına çıkartılmıştır; onlara karşı öfke duyma, husûmet besleme. Bu halinle zulüm eden olursun ve zulmünün muhatabı da Allah olur, kulu değil...

Şimdi ne ile karşı karşıya olduğunu anladın mı!?

Allah'a emanet olasın...

-:- İllâ Tefekkür -:-

1 Yorum:

Blogger Bâd-ı Sabâ dedi ki...

Hicret eyle çocuğum, dünü dünde bırak; gel beraber koşalım kutlu yarına, beni sensiz seni bensiz bırakma...

K. Mızrak

28 Mayıs 2006 22:13  

Yorum Gönder