26 Şubat 2007

Sarı Zeybek - Fahir Atakoğlu

Etiketler:

Dostâne Nasihât..

Karamazov Kardeşler'in yazarı Dostoyevski şöyle bir söz söylemiş.

"Çoğu zaman insanlar ve hattâ caniler bile, haklarında verdiğimiz hükümlerden çok daha saf, temiz ruhlu olurlar."

Bu cümle.. insanlığımıza karşı yapılan çok suçlamaya ve su-i zanna karşı bir cevap mahiyetinde, manidar olabilir. Burada bitirmiyoruz tabi.. şimdi, cümlenin devâmını okuyalım.


"Biz de öyleyiz."

Üç Maymun

Kör, sağır, ve dilsiz kalabileceksin yerine göre.. aksi halde, Tanrı seni sevmez.

24 Şubat 2007

Makyevelizm

Bu kavram başarıya giden her yolu mubah görme anlayışını tanımlar. Kaybetmemek esastır.. Ancak işin içinde çirkeflik olsun denilmez.

Etik olarak amaç iyiye güzele ulaşmaktır, fakat insanların iyilik anlayışları farklı farklı olabilmektedir. Böyle bir durumda, görece kötü olduğu iddaa edilebilen birbirine rakip fikir akımlarının ortaya çıkması muhtemeldir.

Dikkat edilecek husus makyevelizm'in bir fikir akımı olmadığıdır.. fikir akımının savunulması tarzıdır, veya üslûbudur.

Örneğin çocuk eğitiminde sert ve kaba davranmak makyevelist bir yaklaşımdır. Sonuçta çocuğun iyiliği düşünülmektedir. Ama böyle bir davranış ile çocuk şiddete alıştırılmaktadır.

Demek ki yarar sağlamak için zarar vermek, her zaman istenildiği sonuçları doğurmaz.. diyoruz.

Kâzım Mızrak

Dert

Nereden gelip nereye gittiğimizi anlamak kavgasındayız.. ve her insanın bir kavgası var, derdi var.. İnsanı değerli kılan derdiymiş, öyle söylemişti (bir dost). Derdi olan insanlar kavga ederlermiş.

Ve, her insanın bir derdi var. Olmasaydı mı?! Bir taş gibi, odun gibi mi olunsaydı(k).. Ve düşündük ki, onların dahi bir derdi var. Taş toprak bizi üzerinde taşıyor.. odun dediğimiz camid varlık bizi ısıtmak için varlığından oluyor. Demek ki, onlara da bir dert verilmiş.. değil mi?!

Ya biz, bizim derdimiz ne ola ki.. Nelerin derdindeyiz dostum!? ve neyin ihmalindeyiz acaba?!

[ İnancıma Savuncalar ]

Gidenler Var, Gelenler de Olacaktır.

Link: Sayha Dergi









[ Bağlantı Adresi: Sayha Dergi ]

Teşekkür

Kendini beğenmediğin ölçüde ! çevrendekileri beğenirsin.. yâni kendini sevdiğin ölçüde, sevemezsin karşındakini. Vazgeçmesini bilmiyorsan, başlamasını da öğrenemezsin. Haydi durma. Nasıl, ve niye diye sorma.. vazgeç dünden, ve başla bugüne. Yarın.. sana, teşekkür etsin!

Çocuk

Çözümün
bir parçası olamıyoruz,
öyleyse !
sorunun parçası
olarak kalmayalım.

Gamsız Hayat - Candan Erçetin

Etiketler:

Fe Eyne Tezhebûn - Kâzım Mızrak

Kâzım Mızrak (2007)

23 Şubat 2007

Uyanışlar Hayrola

Ey avare yolcu! Yürü; durma, yürü. Bu geçici âlemin zevkleri seni Allah'a kavuşmaktan alıkoymasın. Bu eşsiz manzaraların, bu güzelliklerin hepsi rüya ve hayalden ibarettir. Ey zavallı ziyaretci! Yürü; durma, yürü. Yürü ki, Allah'a kavuşmanın gönüle ferahlık veren tazeliğinden yüceliklere eresin. Yürü; kendi aslına kavuş.

[ Alıntı : A'mâk-ı Hayal - Pozitif ]

10 Şubat 2007

Hücredeki Yaşam, Bir Tesadüf Eseri Olabilir mi?

Eskimez Ezgiler Projesi

Link: Eskimez Ezgiler ProjesiEskimez ezgiler fikri bir gün her zamanki gibi playlistimde ezgiler ardı ardına çalarken akla gelen ve küçük bir derleme ile meydana çıkmış bir projedir. Şimdilik son derece özelliği düşük bir alanda host edildiği için ayın ortasında trafik limiti dolup kapanması muhtemel olan bu projenin ileride kendi domaini altında daha da geliştirilerek devam ettirilmesi düşünülmektedir.

GöLgE

Kaynak: http://www.falanfilan.org/eskimez-ezgiler-projesi/

6 Şubat 2007

Korku

- Yanlis yapmaktan korkuyorsun, kaybetmekten degil. - Korkularini anlamlandirmasini ogretiyorum sana, sevgiyi anlamlandirmasini ogrettigim gibi. - Kaybet.. zaten yok(tu)lar...

Istanbul
06.02.07
04:19