28 Ekim 2005

Başlangıç Bilinci'nin Ne Olduğu Üzerine...

Bir başlangıç varsa, bir son da vardır. Eğer her ikisi de yoksa, zaman kavramından söz edilemez. Zaman kavramının var olduğunu bilen birisi, başlangıç ve son gelişim süreçlerinin de var olduğunu kabul eder.

Başlangıç bilinci, son vardır bilinci'nin oluşması için gereklidir. Son bilinci'ne ulaşmış olan kimse de, zaman'a karşı hakimiyet kazanır. Kişi, son'un nasıl olmasını istiyorsa; başlangıçta, son'un istenen şekilde gerçekleşmesi için gereken eylemi yapar!

Bireysel Gelişim

22 Ekim 2005

Bakan Göz Güzel Olunca, Hiç Çirkinlik Görünür mü?

Eksikliklerimize, hatalarımıza rağmen; hep iyi yanlarımızı görüp bizleri seven insanlara ulaşma çabasıdır umudun kendisi!

Zira pir dedektif edasıyla, bin bir türlü yanlışımızı bulup, bizi rezil etmek için, elinden geleni yapan insanlar ile de tanışmamış değilizdir.

Yine de böylesi kişilere karşı, zarar görmeyecek kadar, ölçülü anlamda sevgimizi göstermeliyiz diye düşünüyorum.

Zaten, yanlışlarımızı cımbızla bulup yüzümüze vuran insanlar da; mutsuzluk içersinde yaşadıkları için, istemedikleri halde bu tarz hal ve hareketler içersinde olabiliyorlar.

Bu yazı, http://mizrak.web.tr/2005/10/kzm-mzrak-umuda-yolculuk.html sayfasında yazdığım bir yorumdan alıntıdır...

10 Ekim 2005

Kâzım Mızrak, Umuda Yolculuk

Bu resmin ismini "Umuda Yolculuk" veriyorum. Salak salak bakmışım makineye, aman da güzel çıksın resmim diyerekden :)

Biraz tereddüt ettim resmi bloğa koymakta, boşver dedim; karizmayı çizdirmeyelim. Amma ve lakin, işte budur kardeşim, dahası de ne ki, işte gülüyorum!? Acı bir gülümseyiş olsa da, geleceğe dair "ben de varım" diyen bir insan yaşıyor bu bakışların arkasında :)

"Neyi aradığını ve ne için yaşadığını bilen insan; mutludur."

Umuda Yolculuk,
Kâzım Mızrak

4 Ekim 2005

Bir Ramazan Ayı daha kapımızı çaldı.

Hayır, çok şey yazmak istiyorum. İstiyorum yazmayı, seviyorum sizi. Sizin beni sevdiğiniz kadar. Ama bu biraz karşılık beklemek olmadı mı. Önce siz sevin beni, ben sizi öyle seveyim demek pek etik ile uyuşmasa gerek.

Burada ki ayrıntı: Ben sizin beni sevmenizi beklersem, size hayatıma yön verebilecek güçlere sahip bir varlık kazandırmış olurum. İşte bu yanlış efennim. Niye mi! Ben, kendimin eşşiz ve benzirsiz sahibiyim. Başkasına da ne oluyormuş ki?!

Hal böyle olunca, ben sizi seveyim de siz beni ister sevin ister sevmeyin :)

Dediğim Dedik,
Kazım Mızrak